Save the City

Save the City

> Klik hier < om te reserveren

Welkom in Klepperstad Hardenberg. De naam is een verwijzing naar de Klepperman. Hij was vroeger de nachtwacht en waarschuwde voor onheil met zijn kenmerkende klepper. Een van de grootste gevaren voor de voornamelijk houten huizen was destijds brand… En in 1708 sloeg het onheil toe. Weduwe Aaltje Kraak (whats in a name, daarover zometeen meer) was wat onvoorzichtig met haar petroleumlamp en veroorzaakte vuur. Dankzij de droogte brandde vervolgens de hele stad af… En het dreigt nu opnieuw te gebeuren! Los daarom de raadsels op van Aaltje Kraak in onze spectaculaire versie van de City Escape:

Save the City Hardenberg

Na de helse, allesverwoestende brand werd Hardenberg herbouwd. Aaltje Kraak kreeg zelfs de klepper in beheer wanneer de Klepperman een nachtje vrij had. En dan zul je net zien dat het juist dan weer helemaal mis lijkt te gaan!

Jullie moeten daarom als de brandweer de bevolking met een hoop geklepper waarschuwen, om zo een nieuwe stadsbrand te voorkomen. Er is alleen één probleempje. Aaltje is behalve verward, ook overdreven voorzichtig geworden en bewaart de klepper in een stevige kist met cijferslot. Ze is voor het laatst gezien terwijl ze in gedachten verzonken door het centrum van Hardenberg dwaalde, langs de route van de Klepperman. Aan jullie dus de uitdaging om de code te kraken!

Er is geen tijd te verliezen. Zijn jullie snel genoeg om het vuur voor te zijn? Waarom staan jullie hier nog? Ga direct op pad en zoek naar aanwijzingen op de locaties waar Aaltje net langsgelopen is. Volg het pad van de Klepperman en klepper de inwoners wakker!

Outdoor Kaffee – Hét relaxte terras aan de haven van Hardenberg.

Jullie worden ontvangen op het meest relaxte plekje aan de haven van Hardenberg. Aarzel dus niet; kom iets eerder en geniet van een heerlijke lunch of borrelplank voordat jullie op pad gaan. En praat na onder het genot van heerlijke loaded fries en koud biertje of frisje natuurlijk. Ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Bekijk hier de pagina. Hier vind je het volledige menu en de bijbehorende prijslijst.

* Save the City is te boeken tijdens het vaarseizoen, op dagen dat de bootverhuur ook geopend is.