Risico of uitdaging?
Risico of uitdaging?

Risico of uitdaging? Maar er is geen verkeerde keuze.

Dillema’s zijn er in alle soorten en maten. Maar jeetje.. bepaalde keuzes zijn niet bepaald makkelijk.

Eten we vanavond soep of broccoli? Stop ik met werken om te gaan voor datgene waar m’n hart ligt of vind ik de vastigheid van het werken voor een werkgever fijn? Nogal diverse dillema’s vind je niet? Maar wel iets waar ik dagelijks over nadenk.

 

Out of the box of een voorgekauwd leven?

In principe zouden we alle keuzes op dezelfde manier moeten benaderen. Alleen van sommige keuzes zijn de gevolgen iets kleiner als het achteraf toch de verkeerde blijkt te zijn.

Toch ben ik er van overtuigd dat je geen verkeerde keuze kan maken. Echt? Ja echt! Dat is wat ik denk.

Want of je nou op de fiets naar de sportschool gaat of met de auto, de keuze die je maakt op dat moment lijkt jou de beste. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit achteraf misschien niet handig is geweest. Maar dit zijn dan levenslessen die je in de toekomst kan gebruiken. Want stel je gaat op de fiets naar de sportschool, omdat je het voor jezelf niet recht kan praten dat je met de auto zou gaan. Het regent immers niet en het is maar 10minuten fietsen. Duh! Na afloop pak je je telefoon en zie je een appje van het thuisfront; ‘Wil je nog even een kratje bier meenemen op de terugweg.’ Had ik nu maar.. is de gedachte direct! Niet dat het onmogelijk is, een kratje bier meenemen op de fiets. Maar laten we eerlijk zijn, het is handiger in de auto.

Is je keuze dan verkeerd geweest? Schat je de dingen dan niet goed in? En was de keuze dan wel weloverwogen?

In mijn optiek wel. Oké, je had kunnen vragen of er nog iets gehaald moest worden. Maar ja, wie alles van te voren bedenkt leeft ook een ietwat voorgekauwd leven toch?

 

Strategie.

Ik was laatst aan het eten met vriendinnen en we hadden elkaar al een tijdje niet gesproken. Dus de eerste momenten van zo’n avond zijn dan altijd bijzonder. Maar goed, vaak na drie zinnen blijkt dat het allemaal nog steeds goed zit. Maar wel komen dan de vragen van hoe gaat het op je werk? En hoe is het met de kids? Want ja, we wilde het allemaal wel bijhouden maar dat is gewoond domweg niet gebeurd. Één van m’n vriendinnen verteld over de training die ze volgt. Ze heeft het over een disney strategie en ik probeer aandachtig te luisteren maar ik ben eerlijk gezegd na het horen van het woord ‘modelleer’ afgehaakt.  Tot ze de term ‘Out of the box’ in één zin zegt met ‘timing’. Ik haak weer in. Ze legt uit dat je hersenen raar beginnen te werken als je een keuze moet maken. Zo is er het stemmetje van de ‘dromer’ die verteld je een erg geromantiseerd verhaal over jou scenario. Geen beperkingen en regels. Ik herken mezelf in wat ze zegt. Ze gaat verder met haar verhaal en heeft het over een stappenplan en feiten. Ze noemt dit de realist. Oké denk ik, ik begin het te begrijpen.. maar ik mis wat.

De criticus, die mij herinnert aan wat er ontbreekt en wat eerder niet lukte en wat dus echt anders moet.  Je kan deze drie rollen afwisselend doorlopen verteld ze. Leg drie blaadjes op de grond met daarop de woorden ‘Dromer’, ‘Realist’ en ‘Criticus’. En ga deze één voor één bij langs en focus je op de informatie die je krijgt bij elke tegel. Op die manier weeg je de voor en tegens tegen elkaar af.

En kom je er achter waar jij je het prettigst bij voelt. Nou deze woorden zijn de afgelopen weken nog een aantal keer terug gekomen in m’n gedachten. Allen om het visueel te maken en echt blaadjes te maken gaat mij te ver.

 

Succesvol en trots.

Sinds 2010, dus nu zo’n zeven jaar, bestaat Expedition Outdoor. En het bedrijf groeit als kool.

Nu is alleen het punt aangekomen dat het te groot is om alleen te doen. Veel groepen en daardoor veel gesprekken. De administratie en de planning komen af en toe in het gedrang omdat daar te weinig tijd voor is. Want god! Wat moet je die bus vaak in en uit pakken.

Het is altijd gelukt om kwalitatief goede activiteiten neer te zetten. Dit gaat samen met een goede organisatie en planning. Met dit voor ogen behandelen we elke mail, elk telefoontje en elke groep. In gesprekken met potentiele gasten of bijvoorbeeld een samenwerkingsgesprek met de Watertoren in Lutten benoemen we dan ook altijd dat veiligheid voorop staat en dat we kwalitatief goede activiteiten willen neer zetten. Het is belangrijk dat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Zo is de samenwerking met Landhoeve Zwieseborg ook ontstaan. Wij de activiteiten, zij het eten/drinken. Perfecte combi! Perfecte locatie! Perfect dus, maar dat had ik al gezegd 😉

 

Het groeit als kool.

Met als gevolg dat er een keuze gemaakt moet worden. Jolke op de voorgrond en ik op de achtergrond dat werkt niet meer. Daarvoor is het succes te groot.

Dus gaan we de uitdaging aan en zeg ook ik mijn baan op om niet de belangrijkste punten uit het oog te verliezen? Kwaliteit en veiligheid. Zoals we altijd voor ogen hebben gehad?

Of is het risico te groot om deze stap op dit moment te nemen. En zijn er andere mogelijkheden om dit risico te beperken? Ik ga m’n blaadjes erbij pakken en het visueel maken want de beslissing moet genomen worden.

 

0621840822
info@expeditionoutdoor.nl
Hardenbergerweg 23
Loozen