COVID-19 Nieuws

COVID-19 Nieuws

Het seizoen kan eindelijk beginnen! Vanaf 1 juni is het gelukkig weer toegestaan om groepen tot 30 personen te ontvangen op ons prachtige outdoorterrein en kunnen we weer mensen ontvangen in de haven van Hardenberg voor de bootverhuur.

Ondanks dat het virus natuurlijk Nederland nog niet heeft verlaten zijn we er in geslaagd om een heel aantal activiteiten Corona-Proof te maken. Uiteraard met de nodige aanpassingen kunnen we weer van start!
Hieronder lees je de specifieke uitwerking van de activiteiten. Wat zijn de richtlijnen, wat kan wel en welke activiteiten zullen helaas met deze maatregelen nog (even) niet geboekt kunnen worden.
Ga er maar voor zitten, want het is een lap tekst. #coronavergttijd

We beginnen met een opsomming van de activiteiten die (nu nog) niet te boeken zijn:
Abseilen, Expeditie Crusoe, Tokkelen, Highland Games, Teambuilding, Wie is de Mol en Bootcamp.

Dat betekend dat alle andere activiteiten WEL geboekt kunnen worden. En dat is goed nieuws! Uiteraard geldt voor alle activiteiten (ook voor de bootverhuur); van te voren reserveren en er wordt gecheckt of iedereen die deel wil nemen klachten heeft gehad of in contact is geweest met mensen met klachten. Gewoon even een kleine check hoor, jullie hoeven echt niet allemaal een schriftelijke verklaring af te leggen 😉 Wij houden ons aan de adviezen en regels van het RIVM en het kabinet. En dat betekend dat er maximaal 30 personen op ons outdoorterrein of in de haven aanwezig mogen zijn. Uiteraard nemen we de 1,5 m in acht. En hoesten, proesten en niezen wij net als de rest van Nederland in onze elleboog.

Hier en daar zijn er wat aanpassingen voor de activiteiten die wel geboekt kunnen worden:
Eendentour; Personen uit hetzelfde huishouden mogen in één auto. Groepen uit diverse huishoudens zullen dus niet zijn toegestaan in één auto.
Boogschieten; Instructeurs dragen handschoenen, aangezien de pijlen en bogen elke keer worden aangeraakt door iedereen. Tevens zijn er voor de deelnemers ook handschoenen beschikbaar indien gewenst.
Kids survival; Instructeurs dragen handschoenen, aangezien er diverse materialen veelvuldig aangeraakt worden.
GPS-Tocht; Personen uit hetzelfde huishouden mogen volledig gezamenlijk op pad. Mocht de groep bestaan uit diverse huishoudens dan worden er kleinere groepjes gevormd.
Back2Basic; Personen uit hetzelfde huishouden kunnen aan deze activiteit deelnemen. Echter is het ook toegestaan dat twee gezinnen tegen elkaar strijden. Meer huishoudens als 2, is niet toegestaan. Ook hier geldt dat de instructeurs handschoenen dragen en dat er handschoenen beschikbaar zijn voor de deelnemers.
Klootschieten; Personen uit hetzelfde huishouden mogen volledig gezamenlijk op pad. Mocht de groep bestaan uit diverse huishoudens dan worden er kleinere groepjes gevormd.
Schoolprogramma’s; Voor leerlingen van het basisonderwijs is dit volledig toegestaan. Voor alle andere scholen is dit nog even afwachten.
ArrowBattle; Instructeurs dragen handschoenen, aangezien de pijlen en de bogen elke keer worden aangeraakt door iedereen. Tevens zijn er voor de deelnemers ook handschoenen beschikbaar indien gewenst. Het masker wat gedragen wordt is van te voren ontsmet en houd die persoon bij zich, zodat er tussendoor niet schoongemaakt hoeft te worden. En er zal maximaal een wedstrijdje gespeeld worden van 3 tegen 3.
Kanovaren; Personen uit hetzelfde huishouden mogen volledig gezamenlijk op pad. Mocht de groep bestaan uit diverse huishoudens dan mogen er maximaal 2 personen in de Canadese Kano (één voorin en één achterin).
Kano afzak tochten zijn mogelijk maar daarvoor geldt dat één persoon (chauffeur) wordt opgehaald bij het eindpunt omdat het vervoeren van meerdere personen niet is toegestaan. De chauffeur draagt zorg voor het ophalen van de overige deelnemers. Het is ook mogelijk dat de fietsen van de deelnemers naar het eindpunt gebracht worden.
Sloepverhuur; Personen uit hetzelfde huishouden mogen volledig gezamenlijk op pad. Mocht de groep bestaan uit diverse huishoudens dan mogen er maximaal 2 personen in de sloep.

Mochten er vragen zijn, bel of mail ons gerust.